Slimme oplossingen voor een (brand)veilige werkomgeving

Slimme oplossingen voor een (brand)veilige werkomgeving

Risico op brand in een gebouw bestaat altijd. De oorzaken variëren. Soms ontstaat brand door gebrekking onderhoud of door beperkingen in uw elektrische installatie. Het voorkomen van gevaarlijke situaties is natuurlijk het allerbeste, maar het beoordelen van risico’s vereist nogal wat specifieke kennis van installateurs en inspecteurs.

Veiligheid garanderen
De huidige normen en richtlijnen voor elektrotechnische installaties zijn in principe allemaal gerelateerd aan veiligheid. Deze normen en richtlijnen variëren van het opleveren van veilige elektrotechnische installaties, het veilig werken aan deze installaties tot en met het voorkomen van onveilige situaties die kunnen resulteren in brand, explosies of elektrische schokken. En natuurlijk bent u zich altijd bewust van de impact die mogelijk onveilige situaties kunnen hebben op uw collega’s en op de omgeving.

Voorkomen is beter dan genezen
Door vooraf en met regelmaat te meten is het inschatten van een onveilige situatie voor u feilloos te doen. Met de juiste aanpak en apparatuur zorgt u op eenvoudige en efficiënte manier voor rapportages en dus voor inzicht.

Meten is weten
Alle normen, praktijkrichtlijnen en technische afspraken hebben 1 ding gemeen:  ‘meten is weten’! Dat wil zeggen: om een veilige werk- en productieomgeving en continuïteit van uw werkprocessen te garanderen, zult u met regelmaat metingen aan uw installaties moeten uitvoeren. Maar hoe doet u dat  het beste?
Vul dit korte formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Wij contacteren u om meer informatie te verstrekken over uw vragen en u te adviseren over onze producten

Onze top 3 test- en meetapparatuur voor uw veilige werkomgeving:

Power Quality Loggers

Power Quality Loggers

(Brand)gevaar heeft natuurlijk altijd een hoofdoorzaak. De NEN1010-2015 verwijst naar de power quality problemen zoals de combinatie van veroorzakers van hogere harmonischen en een verkeerd gedimensioneerde neutrale geleider. Het inzichtelijk maken van wat nu exact de hoofdoorzaak is, om daardoor een potentieel (brand)risico te voorkomen, doet u met een power quality logger.

Warmtebeeldcamera's

Warmtebeeldcamera’s

Met deze camera’s worden temperaturen gemeten van aansluitingen en componenten in elektrische installaties. Na beoordeling van de gemeten temperaturen kan worden aanbevolen aanvullend onderzoek te doen of onmiddellijke actie te ondernemen betreffende de veiligheid en betrouwbaarheid van de elektrische installatie. De praktijk richtlijn specifiek voor Thermografie NPR8040-1 verwijst naar thermografie als onderdeel van het meten en beproeven. De NTA8220 en de NEN3140 verwijzen beiden naar thermografie als (aanvullende) meting.

Installatie- en apparatentesters

Installatie- & apparatentesters

Deze test-en meet apparatuur is alom bekend en geaccepteerd voor het meten en beproeven volgens zowel de NEN1010 als de NEN3140, plus een vast onderdeel van het test-en meet portfolio van iedere elektrotechnische inspecteur. De installatietester is ook bij uitstek geschikt voor de metingen zoals vermeld in de NTA8220.

Normering veilige installaties

De Nederlandse bouwregelgeving schrijft de volgende normen en richtlijnen voor:

  • NEN1010
    Samen met de praktijkrichtlijn NPR5310 schenkt de laatste editie van deze norm ook aandacht aan verschijnselen veroorzaakt door de nieuwste technologiëen. Denk hierbij aan toename van hogere harmonische spanningen en stromen en het toenemend gebruik van zonnepanelen en elektrische voertuigen.
  • NEN3140
    Deze norm beschrijft de bedrijfsvoering van elektrische laagspannings installaties en focust op het veilig werken aan elektrische installaties en het veilige gebruik van elektrische arbeidsmiddelen.
  • Richtlijn NPR8040-1
    In deze richtlijn wordt aandacht besteed aan thermografie. Thermografie wordt meer en meer erkend als meetmethode om op een veilige en snelle manier defecten te kunnen opsporen en beoordelen. Ook de actuele NTA8220, een methode voor het beoordelen van elektrisch materiaal op brandrisico, refereert naar deze richtlijn. 

Kom in contact met een specialist

Krijg alle antwoorden op uw productvragen van een van onze thermografie specialisten.

Krijg een demonstratie

We komen graag naar uw werkplek om een hands-on demonstratie te geven. Leer onze producten en software kennen voordat u het koopt.

Vraag een offerte aan

Ontvang een persoonlijke offerte voor een specifiek product.

Vind uw distributeur

Vind uw lokale Fluke distributeur om het gewenste product aan te schaffen.